Vidste du at gammel PVC ikke må deponeres, men faktisk skal genbruges?
Det står der i bekendtgørelsen om affald, der blev offentliggjort i 2012. Derfor bør din kommune tilslutte sig Wuppi-genbrugsordningen for hård PVC – ligesom mere end 80 % af danske kommuner.
Den nye affaldsbekendtgørelse fra 2012 har som sit erklærede mål at øge genbrug af ressourcer i samfundet – herunder også hård PVC. I paragraf 33 hedder det:
”Kommunalbestyrelsen skal etablere en indsamlingsordning for PVC-affald. Ordningen skal tilrettelægges på en sådan måde, at væsentlige dele af både genanvendeligt og ikke-genanvendeligt PVC-affald indsamles.”
I stykke 2 tilføjer bekendtgørelsen:
”Kommunalbestyrelsen skal sikre, at væsentlige dele af det indsamlede genanvendelige PVC-affald bliver genanvendt, og at væsentlige dele af det ikke-genanvendelige PVC-affald bliver deponeret.”
Kommunen skal sikre, at indsamlingsvirksomheden er i stand til at genbruge materialet, som der står i stykke 3:
”Hvis kommunalbestyrelsen indgår en aftale med en virksomhed om håndtering af PVC-affald forud for genanvendelse eller deponering heraf, skal kommunalbestyrelsen i aftalen sikre sig, at virksomheden dokumenterer, at genanvendeligt og deponeringsegnet PVC-affald sorteres og afleveres på et anlæg, som kan genanvende genanvendeligt PVC-affald eller på et anlæg, hvorpå der kan deponeres ikke-genanvendeligt PVC-affald.”
Den nye affaldsbekendtgørelse fra 2012 har som sit erklærede mål at øge genbrug af ressourcer i samfundet – herunder også hård PVC.
WUPPI hjælper kommunen
WUPPI passer rigtig godt til alle kravene i bekendtgørelsen.
WUPPI sikrer kommunen, at hård PVC-byggeaffald bliver sorteret og afleveret på et anlæg, der kan anvende materialet til nye produkter. På den måde lever kommunen fuldt op til bekendtgørelsens krav.
Tilmeld dig Wuppi-ordningen
Tilmeld dig ordningen straks her på på WUPPIs hjemmeside, eller ring 40 57 69 40 for mere information.