Schneider Electrics logo og grafiske identitet er grøn – og ifølge adm. direktør Helene Egebøl er det ikke et tilfælde, for Schneider Electric tænker bæredygtighed ind i alt, hvad de gør. Derfor har virksomheden også været associeret medlem af WUPPI siden begyndelsen.
Helene Egebøl er administrerende direktør for Schneider Electric i Danmark, og for hende er bæredygtighed meget mere end bare et buzzword – det er en måde at tænke på, og en måde at drive virksomhed på. Helene Egebøl er også medlem af regeringens grønne vækstteam, hvor hun sidder sammen med topledere fra COWI, ABB, Grundfos, Vestas og mange flere. Her er hendes rolle at rådgive regeringen om de rigtige tiltag inden for grøn omstilling, så både miljø og samfundsvækst tilgodeses.
”Schneider Electric gør rigtig meget, når det gælder bæredygtighed,” siger hun. ”Vi har forpligtet os til FN’s 17 verdensmål, som jo spænder meget bredt, lige fra afskaffelse af fattigdom til ansvarligt forbrug, og derfor er vi per definition interesseret i alle faser af et produkts livscyklus. Det gælder også, når produktet er udtjent og skal bortskaffes. Hvad angår bæredygtighed plejer vi at sige, at vi hverken er pessimister eller optimister – vi er aktivister. Vi handler, vi gør noget. Det er også i det lys, vores medlemskab af WUPPI skal ses.”
Med i WUPPI siden dag 1
Schneider Electric har været associeret medlem af WUPPI siden begyndelsen – ikke fordi PVC fylder meget i produktsortimentet, men fordi indsamling og genanvendelse af plast er den eneste bæredygtige måde at behandle en værdifuld ressource på.
For Schneider Electric – og for Helene Egebøl personligt – er der stribevis af gode grunde til at en stor virksomhed skal tage førertrøjen på, når det gælder miljø og bæredygtighed. Hun peger på, at energiforbruget i verden vil stige med 50 % frem til 2050 – samtidig med at CO2-udledningen i samme periode skal halveres. Som hun siger:
”De tal harmonerer ikke, med mindre vi virkelig begynder at tænke bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør i vores samfund. Vores fornemste opgave hos Schneider Electric er at hjælpe vores kunder og vores samarbejdspartnere med at nå disse mål – og vi tager også selv vores egen medicin.”
Utålmodig når det gælder grøn omstilling
Schneider Electrics nye hovedsæde i Ballerup, Green House, er således et klokkerent eksempel på tanken om bæredygtige og energirigtige bygninger. Her er det lykkedes at reducere energiforbruget med 50 % ved at tænke energieffektivitet ind i hele bygningen og ved at aktivt anvende et avanceret BMS, så Helene Egebøl er ikke i tvivl om, at målene kan nås – men:
”Jeg kan godt blive utålmodig,” siger hun, ”for det haster med at få gjort bæredygtighed og ansvarligt forbrug til en del af vores liv og vores hverdag. Og vi taler alt for lidt om det her i Danmark.”
"Det haster med at få gjort bæredygtighed og ansvarligt forbrug til en del af vores liv og vores hverdag"
Nye tiltag på plastfronten
På plastfronten arbejder Schneider Electric også med at inkorporere bionedbrydelige og komposterbare plasttyper i produkterne, men Helene Egebøl holder kortene tæt til kroppen, når det handler om de konkrete tiltag hos Schneider Electric.
”Lad mig bare sige, at vi tænker bæredygtighed ind i hvert eneste led i vores supply chain. Vi har en forpligtelse til at uddanne vores medarbejdere og til at sørge for, at de færdes i et sundt og godt miljø hver eneste dag, og den forpligtelse strækker sig langt ud – ud til hver en afkrog af vores omgivelser. Derfor ser vi også vores medlemskab af WUPPI som en integreret del af vores overordnede bestræbelser på at gøre verden til et mere bæredygtigt sted at være.”
Om Schneider Electric
Schneider Electric Danmark er en del af den internationale Schneider-koncern med hovedsæde i Frankrig. Schneider Electric udvikler forbundne teknologier og løsninger til styring af energi og processer – sikkert, pålideligt, effektivt og bæredygtigt. Koncernen investerer i forskning og udvikling for at styrke innovation og differentiering med et stærkt engagement i bæredygtig udvikling./P>
Se mere på www.schneider-electric.dk