Wexøe: Cirkulær økonomi er en vital del af CSR-indsatsen
Hvad sker der med PVC’en?
29. maj 2017
REHAU – bæredygtig plastproduktion på internationalt niveau
6. november 2017

Wexøe er en af de virksomheder, der er associeret partner med WUPPI – faktisk har Wexøe været med helt fra begyndelsen. Og grunden? Wexøe har en stærk tro på, at en indsats for at styrke den cirkulære økonomi er et gode for samfundet, for miljøet og også for virksomheden selv.

Vi har talt med direktør Mogens Brusgaard og fået en snak om cirkulær økonomi og genbrug af råmaterialer.

Wexøe tilbyder produkter og kundetilpassede løsninger samt rådgivning og service inden for forretningsområderne stærkstrøm, elektrificering af jernbaner, elinstallation, automation, elektromekaniske komponenter, data-installation og infrastruktur løsninger til energieffektive datacentre.

Wexøe er altså ikke en traditionel plastvirksomhed, men de mange renoverings- og bybygningsprojekter, Wexøe deltager i, skaber ikke desto mindre en hel del PVC-affald fra installationskanaler, kabelbakker og lignende. Og via WUPPIs samarbejde med Marius Pedersen A/S bliver alt brugt PVC indsamlet og videreforarbejdet til nye råvarer. For Wexøe ligger der en del tanker bag samarbejdet:

”Vi vil gerne vedgå os et miljømæssigt og samfundsmæssigt ansvar her i virksomheden, og vi anerkender, at plast er et materiale, der er fremstillet af en knap ressource. Derfor giver det god mening at sørge for, at mest muligt bliver genanvendt,” fortæller Mogens Brusgaard, der er administrerende direktør i Wexøe.

 
Med fra begyndelsen

”Vi har været en del af kredsen om WUPPI siden begyndelsen for tyve år siden,” I starten handlede det meget om miljøpolitik, for dengang var der meget fokus på at begrænse produktionen af affald i samfundet. Det er stadig vigtigt, men nu om dage er fokus blevet et helt andet, for hele tanken om cirkulær økonomi breder sig og bliver alment kendt. Vi mener, at ideen om at et produkt kan blive reinkarneret, er utroligt tiltalende – at en udtjent installationskanal af PVC kan gå hen og blive til et splinternyt nedløbsrør, for eksempel. Vi har en stærk tro på, at det virkelig nytter, for miljøet og for samfundets økonomi.”

Stærk CSR-profil

Wexøe deltager derfor også i andre samarbejder, hvor den cirkulære økonomi bliver styrket: ”Det gælder for eksempel på elektronikområdet, hvor Miljøstyrelsen og en lang række danske industrivirksomheder arbejder sammen i en frivillig ordning om indsamling og genbrug af elektronikskrot. Det er et naturligt sted for os at være, lige som WUPPI også er det,” siger Mogens Brusgaard.

Han fortæller, at selve arbejdet med indsamling og genbrug er vigtigt for den overordnede samfundsøkonomi, men at det også er vigtigt at sørge for, at der kommer mere viden og information på området.

”Vi så for eksempel under finanskrisen, at mange netportaler begyndte at få succes – for eksempel webshops, der solgte billige varer i direkte konkurrence med os. Men problemet er, at der ikke er tænkt CSR ind i mange af de produkter og i deres livscyklus. Derfor er det vigtigt at gøre opmærksom på, at danske virksomheder som Wexøe faktisk tænker CSR ind i alt, hvad vi gør – lige fra at ansætte fleksjobbere til at arbejde aktivt for miljømæssig korrekt genbrug af råvarerne. Det er også en af grundene til, at vi har engageret os i WUPPI-samarbejdet,” slutter Mogens Brusgaard.

Se mere på www.wexoe.dk >>

Wexøe er en del af Wexøe Gruppen, som består af selskaberne Wexøe a/s, Skaarup Imcase a/s og Wexøe Solutions a/s - samlet under Wexøe Holding a/s.